Zo kies jij de juiste badkamertegels!

Een lange tijd, was een badkamer zonder tegels in. Maar die tijd is geweest, tegels zijn hip! Wil jij nieuwe tegels in jouw badkamer? Tegelcentrum Siddeburen geeft jouw tips voor het kiezen van de juiste tegels.

Tegelgrootte
De grootte en de vorm van de tegels hebben sterke invloed op de uiteindelijke look van jouw badkamer. Kies je voor grote of kleine tegels? Als je kleine tegels mooi vindt, hou er dan rekening mee dat:

  • wanden die niet compleet recht staan, sneller scheef lijken
  • kleine tegels kosten meer werk dan grote
  • doordat er extra voegmiddel gebruikt moet worden, kun je uiteindelijk duurder uit zijn

Bij grotere tegels is het belangrijk om in gedachten te houden dat:

  • het uitdenken van de voeglijnen meer tijd kost
  • het is lastiger om rond bijvoorbeeld buizen te werken
  • meer werk om alles op maat te snijden en meer afval

Slipweerstand
Eigenlijk is het enige grote nadeel aan tegels, dat ze kunnen in combinatie met water heel glad worden. Ben je op zoek naar vloertegels voor de badkamer? Voorkom valpartijen en houd rekening met de slipweerstand van de tegel. Aan de letter R en het bijbehorende cijfer op de tegel kun je herkennen hoe de slipweerstand van de tegel is. Hoe hoger het cijfer achter de R, hoe minder gemakkelijk de tegel glad wordt.

Voegkleur
De voegen tussen de tegels moeten worden opgevuld met een voegmiddel. Let hierbij op de kleur die je gebruikt. Een lichte kleur wordt eenvoudig vies. Om dit te omzeilen, kun je het beste gebruik maken van een grijze of crèmekleur.

Highlight delen
Je kunt ervoor kiezen om één tegel voor de hele  badkamer te gebruiken. Maar je kunt ook met contrasterende kleuren werken om een bepaald deel van de badkamer er uit te laten springen. Als er in jouw badkamer geen raam zit, kun je het beste voor alleen één muur een donkere tegel gebruiken.

Kies de tegel die bij jouw stijl past
Uiteraard zijn er genoeg goede adviezen en suggesties om op te volgen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat jij de tegels mooi vindt. Luister dus vooral naar jouw gevoel. Wat vindt jij mooi? Laat je inspireren en combineer de elementen tot jouw eigen stijl!

Ben je op zoek naar badkamertegels? Kijk in de webshop van Tegelcentrum Siddeburen!