Zo kun je liefde terug geven aan je trouwe vriend

Honden zijn de beste vriend van de mens, en dat mag af en toe ook wel beloond worden. De trouwe viervoeters verdienen immers ook wel wat belangstelling voor al het harde werk dat ze verrichten. Het verwennen van je hond moet natuurlijk wel op een verantwoordelijke manier gebeuren, want er zijn helaas wel dingen die niet goed zullen zijn voor honden waar mensen toch wel van genieten. Om te voorkomen dat je hiermee de mist in gaat geven we je een aantal tips.

Een plek voor het beestje

Zorg er altijd voor dat er een goede slaapplek is voor de hond. Als je niet met je hond op bed wil slapen dan is een goede mand, of een mooi matje altijd een goede optie. Als je nog een jonge hond hebt (of gewoon een die heel erg enthousiast is) dan is het ook een goed idee om een kooi of hondenbench aan te schaffen. Daarmee heb je een veilige locatie om de viervoeter even te deponeren tijdens het koken. De meeste honden stellen een dekentje of een laken vaak op prijs, maar zorg er in ieder geval voor dat het een warm en droog plekje is.

Een gezond dieet

Een van de beste manieren om je hond te verwennen is door het zorgen voor een goed dieet. Je kan natuurlijk voor het standaard voer gaan, maar het is vaak ook een goede investering om voer specifiek voor jou type hond te nemen. royal canin hondenvoer is bijvoorbeeld echt op maat gemaakt per ras en leeftijd. Ook hebben ze nog speciaal voer voor als je hond iets te veel is aangekomen. Een gezondere hond betekent niet alleen minder kosten aan de dierenarts, maar ook een vrolijker en energiekere vriend. Veel problemen kunnen voorkomen worden door goede voeding, dus gespecialiseerd voer is een goede investering voor de kwaliteit van leven.

Af en toe een een lekkernijtje

De meeste honden zullen als ze de kans zien vrijwel alles proberen te eten. Helaas zijn bepaalde dingen, zoals chocola giftig, dus je moet wel letten op wat je ze precies geeft. Mensen snoepjes hebben veel te veel suiker dus doe dat niet.Hondensnoepjes zijn natuurlijk altijd wel een goede optie, en lekker makkelijk om mee te nemen ook bij het uitlaten. Je stopt er gwn een paar in een zakje en neemt dat mee. Buiten dat is het soms ook leuk om een stukje vlees van de slager mee te nemen. Doe eerst wel onderzoek wat voor een type vlees veilig is voor jouw hond, aangezien dat kan verschillen per ras.

Leuk speelgoed

Honden zijn slimme dieren, en hebben daarom altijd genoeg stimulatie nodig. Een van de beste manieren om dit te doen is door het uitzoeken van speeltjes. Buiten de klassieke bal zijn er tegenwoordig een enorm scala aan verschillende speeltjes. Als je een grotere hond hebt, is de kans vaak wel groter dat ze sneller door de speeltjes heen zullen gaan. Sommige honden vinden het ook leuk om mee te gaan naar de winkel om zelf een speeltje uit te zoeken. Als je de mazzel hebt dat er een dierenwinkel op loopafstand zit, kan dit ook makkelijk in de normale uitlaat routine verwerkt worden.