Zo zorg je ervoor dat je jacuzzi cover lang meegaat

jacuzzi cover

De cover van je jacuzzi is een heel belangrijk onderdeel. De cover beschermt je jacuzzi namelijk tegen vuil en weersinvloeden, maar heeft ook een isolerende functie. Als je jacuzzi de warmte goed vasthoudt, zul je namelijk minder energiekosten hebben. Maar voor een optimale werking van de cover, moet deze wel goed onderhouden zijn. Als er gaatjes of scheurtjes in zitten, zal er warmte verloren gaan en kan er vuil binnendringen. Maar hoe onderhoud je je spa cover nou goed? In deze blog geven we je een aantal handige tips. En wil je je complete jacuzzi laten schoonmaken en onderhouden door een specialist? Dan kun je terecht bij Spa Care Brabant voor een complete schoonmaak- en onderhoudsbeurt.

Bescherm de cover tegen beschadiging

Ten eerste is het heel belangrijk om de spa cover te beschermen tegen beschadigingen. Zorg er dus voor dat kinderen of huisdieren nooit spelen op de spa cover, en dat er geen scherpe voorwerpen op worden geplaatst. Daarnaast kan ook vuil de cover beschadigen, omdat dit kan werken als een soort schuurmiddel.

De spa cover reinigen

Je kunt de spa cover het beste reinigen met een tuinslang en een zachte reiniger. Vervolgens kun je de spa cover gewoon schoonvegen. Gebruik nooit agressieve reinigers, omdat deze de topcoat van je spa cover kunnen verwijderen. Er zijn speciale reinigingsmiddelen die het vuil weghalen, eventuele haarscheurtjes herstellen en beschermen tegen weersinvloeden, verkleuren en bleken. Ook wordt de cover voorzien van een UV-bescherming.

Schimmel verwijderen

Ruikt je jacuzzi cover vies? En groeit er schimmel? Dan is het belangrijk om de schimmel te verwijderen. Schimmel kan de kwaliteit van je jacuzzi cover namelijk flink verslechteren. Rits de jacuzzi cover open en reinig de binnenkant met een zachte reiniger en zachte borstel. Vervolgens gebruik je de tuinslang om alle oppervlakken te reinigen en maak je de cover handdoekdroog. Geef het geheel wat extra droogtijd en je cover is weer lekker schoon!

Beschermen tegen weersinvloeden

De cover van een jacuzzi die buiten staat heeft veel te verduren. Misschien denk je hierbij al snel aan de neerslag in de herfst en winter, maar ook in de zomer heeft een cover veel te verduren als de zon er de hele dag op schijnt. Zet dus nooit glazen op de cover, omdat er dan overmatige warmte kan ontstaan door het vergroot effect van het zonlicht. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een speciale hoes te gebruiken die de cover beschermt. En als het sneeuwt, is het heel belangrijk om overmatige sneeuw te verwijderen. Een laag sneeuw op je cover weegt namelijk best veel, en door dit gewicht kan er schade ontstaan.

Geplaatst onder