Zonwering het hele jaar door

shutters

In het geval van zonwering denken we al snel aan een zonnescherm boven het terras. Zonwering is echter veel breder dan dat. Denk eens aan rolluiken, shutters of gordijnen. Producten die juist buiten de zomer ook hun waarde bewijzen.

Rolluiken

Rolluiken zijn inbraak werend. Ze zorgen dus voor extra bescherming van uw waardevolle goederen. Maar naast deze extra bescherming bieden ze tevens extra isolatie. U bespaart dus op uw energierekening in de winter doordat u de warmte binnen houdt. In de zomer houdt u het huis juist koeler. Daarnaast zorgt de extra geluidsisolatie er voor dat uw nachtrust minder snel verstoord wordt.

Shutters

Shutters zijn houten horizontale lamellen in een frame. Het mooie van deze manier van zonwering is dat ze zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Daarbij is het een erg fraaie oplossing die zorgt voor een zeker uitstraling aan uw woning. Shutters hebben als unieke eigenschap dat ze indien half gesloten het licht filteren in plaats van volledig buitensluiten. Uiteraard kunt u ook de shutters volledig sluiten en volledige privacy creëren en nagenoeg al het licht buiten houden.

Gordijnen

Ja ook alle vormen van gordijnen zijn zon werend. Vaak worden ze echter aangeschaft vanwege het isolerende effect en om inkijk weg te nemen. Maar juist door voor een bepaald type gordijn te kiezen kunt u op vervelende momenten gemakkelijk de zon buiten houden. Denk eens aan het plaatsen van plissé gordijnen die in de hoogte verstelbaar zijn. Of denk aan de vouwgordijnen die ook overdag wat naar beneden kunnen zakken.

Kortom: Aan zonwering heb je het hele jaar door wat. Met name in het voorjaar en najaar kan je veel last hebben van een laaghangende zon. We adviseren dan ook om voordat je een keuze maakt voor een bepaald type zonwering eens na te denken over de effecten gedurende het hele jaar. Spreek daarom eens met een specialist in zonwering.